Tazentout, Morocco 
Supervisor 
Ar. Catherine Menge
catherine.menge@kuleuven.be

Ar. Laurens Bekemans
BC Architects
Brussels, Belgium
In Collaboration with Miguel and Amir
Building a Bio-Climatic school in a remote location with local materials, local labour and low cost was the challenge of this design exercise. We aimed to do more with less by using the existing foundations of the school just by building the outer walls by locally available stone and limestone plaster. The furniture was designed as modules which could be easily precasted and erected at site. By using the dimension 900mm all the basic elements of the school are formed ( windows, doors, furniture.....)​​​​​​​

Classroom 

Existing Foundation
Existing Foundation
Ventilation Strategy
Ventilation Strategy
Shading and RainProof
Shading and RainProof
Future Expansion
Future Expansion

Different Patios - Interacting with School

Indoor - Outdoor

View from the Entrance

Constructing the School - Modular Elements

Site Model 

Structural Model

Patio - School

Back to Top